[SATLUG] OT(?sorta) Linksys WCG200 - DHCP wrong (or bad) address with routing and NAT turned on

Jennie Haywood jehaywood at gmail.com
Tue Apr 1 17:09:11 CDT 2008


On Tue, Apr 1, 2008 at 4:39 PM, ed <horned0wl93 at gmail.com> wrote:
> Jennie Haywood wrote:
>  > On Tue, Apr 1, 2008 at 12:02 AM, ed <horned0wl93 at gmail.com> wrote:
>  >
>  >>  >
>  >>  Ok.  the WCG200 may have a different default gateway address than my
>  >>  WTR54GS.  Private NAT addresses aren't exactly as constrained as
>
> >>  public/corporate NATing. If it defaults to xxx.xxx.0.1, ya might wanna
>  >>  let it be, unless you'd care to establish your own network parameters.
>  >>
>  >>
>  >>> How I found the 192.168.5.4 address was by turning OFF the routing and
>  >>>
>  >>  > NATing on my Linksys and letting *their* DHCP set the  info on a
>  >>  > windoze box and looking at it with ipconfig /all.
>  >>  >
>  >>  Cute.  Then one of my earlier suggestions may apply: you might have had
>  >>
>  >
>  > I thought so. :)
>  >
>  > I didn't check to see if it was working this morning.  I had to leave for Austin.   You know this is actually for my Dad.  I bought the Linksys WCG200 because it only one box forhim to keep up with.
>  >
>  Hmm...  I never asked asked whether the WCG200 was wired or
>  wireless...   My WTR54GS does both wired and wireless routing, and I
>  have it doing both.

the wcg200 can do both and I do have it doing both.


-- 
Jennie Haywood
----
Everyone is crazy. It's just a matter of degree.
--
The oak tree in your backyard is just a nut that held its ground.


More information about the SATLUG mailing list