[SATLUG] 1st Q? - RAID5 quit working - Cables swapped & retest results

Don Wright satlug at sbcglobal.net
Wed Aug 19 15:44:41 CDT 2009


On Wed, 19 Aug 2009 13:09:27 -0700 (PDT), David Labens
<adlabens at swbell.net> wrote:

> <...>  Here are the commands & results ...

>SMART Self-test log structure revision number 1
>Num  Test_Description    Status                  Remaining  LifeTime(hours)  LBA_of_first_error
># 1  Extended offline    Completed: read failure       90%      5883         16689727
># 2  Extended offline    Completed: read failure       90%      5882         16689727
># 3  Extended offline    Completed: read failure       90%      5843         16689727
># 4  Short offline       Completed: read failure       90%      5829         16689727


So you have at least one consistent hard read error making further
testing of the drive difficult. I might throw SpinRite at it if the
recovery of the rest of the array leaves you with missing data, but
right now I think the other three drives will be the priority.

By the way, the three drive array on my box failed yesterday. I had
replaced a failed cooling fan and afterwards two of the drives didn't
want to spin up -- loose/bad cables. A bit of jiggling and they work OK
until I can locate the replacement cables I found last week.

Have to be away from computer for a bit - will resume with mdadm later
tonight.  --Don

-- 
A computer is a hole in your desk you pour time into.


More information about the SATLUG mailing list