[SATLUG] Apple TV loading Linux & MythTV

Jeremy Mann jeremymann at gmail.com
Fri Jan 2 14:40:26 CST 2009


On Fri, Jan 2, 2009 at 2:28 PM, Marc Ripley <misteratomic at gmail.com> wrote:
> Ok gang, I need your help if at all possible.
>
> I was shopping SAMS Club on the 24th and they were clearing out Apple
> TVs (ATV) for 113 bucks a piece.
> Well, I snagged the last two they had with the hopes of hacking Linux
> on it for a MythTV frontend.
> I find that the hardware is capable of easily doing 1080i under the
> nvidia proprietary driver and, of course, running Linux.
>
> I am currently in the process of the hack which includes a USB boot
> stick to telnet into the ATV to perform the hack.
> I've followed the guide located at
> http://www.mythtv.org/wiki/index.php/Installing_MythFrontend_on_Apple_TV_using_Gentoo.
>
> Everything goes well including the repartitioning of the ATV and
> un-tar of the gentoo files.
>
> The project hits the skids when I attempt to enter the "New Environment":
>
> mount -t proc none gentoo/proc
>
> works fine, then...
>
> mount -o bind /dev gentoo/dev
>
> errors with an "invalid argument"

I think that's a typo. When I set up a chroot environment to enter, I always do:

mount --bind /dev /mnt/image/dev
mount --bind /proc /mnt/image/proc

/mnt/image is where my chroot system is located.

-- 
Jeremy Mann
jeremy at biochem.uthscsa.edu

University of Texas Health Science Center
Bioinformatics Core Facility
http://www.bioinformatics.uthscsa.edu
Phone: (210) 567-2672


More information about the SATLUG mailing list