[SATLUG] OT: Router-related question

afcasta at satx.rr.com afcasta at satx.rr.com
Wed Feb 10 09:27:33 CST 2010


I have the same problem with TWC.  I log onto my router, and 
release/renew my IP address.  I agree this is a PITA - I never
had this issue with ISDN.  Perhaps DSL is more reliable, but I
went with TWC because DSL wasn't available in my area when I
hooked up to TWC.

Al Castanoli

---- Alan Lesmerises <alesmerises at satx.rr.com> wrote: 
> My system is connected to a NetGear FVS318v3 VPN Router which in-turn is 
> connected to a cable modem (service is through TWC).  The router seems 
> to be 'losing' its connection (or at least the ability to communicate) 
> with the cable modem (& hence the Internet) on a fairly regular basis.  
> This is true for any system plugged into the router (MS Windows or 
> Linux).  I can re-establish my Internet connection if I reset the router 
> (i.e., turn the power off & then back on).
> 
> This is somewhat of a PITA, but at least the router is readily 
> accessible.  However, my wife doesn't always know what to do to reset 
> the connection, and she's getting frustrated (& so am I).  Also, my 
> plans are to eventually relocate the router someplace where it won't be 
> quite so easily accessible, so resetting it won't be quite so easy in 
> the future.
> 
> So I have 2 basic questions -- (1) Does anyone have any idea why this 
> problem might be occurring, and (2)
> is there a command or something that I can send to the router to have it 
> reset itself without having to manually power it down/up?
> 
> TIA.
> 
> Al Lesmerises
> 
> -- 
> _______________________________________________
> SATLUG mailing list
> SATLUG at satlug.org
> http://alamo.satlug.org/mailman/listinfo/satlug to manage/unsubscribe
> Powered by Rackspace (www.rackspace.com)



More information about the SATLUG mailing list